Kamerbrief Doorbouwen in veranderde omstandigheden

Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) informeert de Tweede Kamer over zijn aanpak om zoveel mogelijk door te bouwen in veranderde omstandigheden. En verwijst daarbij naar de Monitor Koopwoningmarkt.

In de Kamerbrief over doorbouwen in veranderende omstandigheden van 22 mei 2023 informeert Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) de Tweede Kamer over zijn aanpak om zoveel mogelijk door te bouwen in veranderde omstandigheden. In deze kamerbrief gaat de minister in op de drie volgende onderwerpen:

1. Voortgang versterking regie op de volkshuisvesting

2. Veranderende omstandigheden op hoofdlijnen

3. Aanpak om door te bouwen in veranderende omstandigheden


In voetnoot 32 wordt daarbij verwezen naar de website Monitor Koopwoningmarkt, waarop het
12-puntenplan van Prof. Dr. Peter Boelhouwer (Voorstel “Voorkom verdere uitval van woningbouwproductie”) is terug te vinden.

 

De Kamerbrief van Minister De Jonge is te vinden via de onderstaande link:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/05/22/kamerbrief-over-doorbouwen-in-veranderende-omstandigheden

Het voorstel van Peter Boelhouwer en Jos Feijtel is te lezen via de link:

https://monitor-koopwoningmarkt.nl/2023/03/27/voorstel-voorkom-verdere-uitval-van-woningbouwproductie/


Deel dit bericht:

Deel dit bericht:

Laatste berichten

Voorstel “Voorkom verdere uitval van woningbouwproductie”

Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, en Jos Feijtel, lid BZK Expertteam Woningbouw, hebben een groot aantal (actie)punten opgesteld, waarmee de nieuwbouwproductie van woningen op de korte en de middellange termijn bevorderd zou kunnen worden. Daarmee hopen zij een bijdrage te kunnen leveren aan het huidige debat over de wijze waarop uitval van bestaande projecten voorkomen kan worden, de woningproductie verhoogd kan worden en daardoor het huidige woningtekort kan worden verkleind.

Woningbouwproductie zakt verder weg in 2022

De daling van het aantal opgeleverde koopwoningen tussen het eerste kwartaal van 2021 en hetzelfde kwartaal in 2022 (circa -20%) zal zich naar verwachting ook in de komende kwartalen voortzetten