Huizenkopers in Noord-Holland vragen de hoogste hypotheken aan

Hoogste hypotheken in de Randstad en Noord-Brabant, laagste in Noordoost-Nederland, Limburg en Zeeland

Gepubliceerd: 18 januari 2024

Martin Hagedoorn

Manager Product & Business Expertise bij Ingage Franchise

In 2023 hebben huizenkopers in Laren, zowel starters als doorstromers, gemiddeld de hoogste hypotheek aangevraagd om hun woning te financieren, volgens gegevens van het Hypotheken Data Netwerk (HDN). In het eveneens Noord-Hollandse Bloemendaal hebben huiseigenaren hun hypotheek gemiddeld het meest verhoogd, via een tweede hypotheek of een onderhandse verhoging buiten de notaris om. De laagste hypotheekaanvragen kwamen vorig jaar van inwoners uit Den Helder (ook Noord-Holland) en Harlingen (Friesland). Dit laat de grote verschillen zien in woningprijzen binnen Nederland, en zelfs binnen provincies. 

Dat en meer blijkt uit het overzicht van de gemiddelde aangevraagde hypotheek per gemeente, dat De Hypotheekshop samenstelde op basis van de cijfers van HDN over 2023. We zetten in dit nieuwsbericht de meest opvallende ontwikkelingen op een rij. 

Deel dit bericht:

Deel dit bericht:

Laatste berichten

Leegstand in Vinexwijken? Groteske onzin!

Uit: Vastgoedjournaal (2 september 2024) Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen TUD), Geurt Keers (woningmarktonderzoeker) en Friso de Zeeuw (adviseur en emeritus hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft)  

Het jaar van de stabilisatie

Consumenten die een hypotheek aanvragen variëren van alleenstaande die hun eerste (bestaande) woning kopen tot doorstromers naar grotere nieuwbouwwoningen. HDN heeft de situatie van deze