Kwartaalrapportage van Expertisecentrum Woningwaarde geëvolueerd tot de website Monitor Koopwoningmarkt

Begin 2013 is op initiatief van het expertisecentrum Woningwaarde, een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het CBS, gestart met de kwartaalrapportage Monitor Koopwoningmarkt.

Begin 2013 is op initiatief van het expertisecentrum Woningwaarde, een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het CBS, gestart met de kwartaalrapportage Monitor Koopwoningmarkt. In de loop der tijd zijn meer partners aangehaakt en bestaat de groep inmiddels uit 10 organisaties. Naast de kwartaalrapportage zijn door de jaren heen ook andere informatiedragers ontworpen en toegepast: persberichten, een dashboard en een woningmarktmodel. Vanaf het eerste kwartaal 2022 hebben we alles mooi weten te integreren in een nieuwe zelfstandige website: Monitor Koopwoningmarkt.

Op naar het tienjarig bestaan van dit initiatief !

Deel dit bericht:

Deel dit bericht:

Laatste berichten

Het jaar van de stabilisatie

Consumenten die een hypotheek aanvragen variëren van alleenstaande die hun eerste (bestaande) woning kopen tot doorstromers naar grotere nieuwbouwwoningen. HDN heeft de situatie van deze

HDN gegevens maken hypotheekmarkt en link met koopwoningmarkt zichtbaar

Hypotheken Data Netwerk (HDN) faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten. Wanneer je te maken hebt met hypotheken en financiële dienstverlening dan kom je HDN vaak tegen. HDN is een vereniging met circa 60 leden (vrijwel alle grote aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten), die zorgt voor veilige en slimme informatie-uitwisseling in de financiële dienstverlening tussen deze leden. Daarvoor heeft HDN een de standaard voor veilige digitale communicatie in de financiële keten ontwikkeld en is ook verantwoordelijk voor het beheer van deze standaard. Om de kwaliteit en eenduidigheid van de standaard te waarborgen worden de leden en gebruikers jaarlijks gecertificeerd.