Kwartaalrapportage van Expertisecentrum Woningwaarde geëvolueerd tot de website Monitor Koopwoningmarkt

Begin 2013 is op initiatief van het expertisecentrum Woningwaarde, een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het CBS, gestart met de kwartaalrapportage Monitor Koopwoningmarkt.

Begin 2013 is op initiatief van het expertisecentrum Woningwaarde, een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het CBS, gestart met de kwartaalrapportage Monitor Koopwoningmarkt. In de loop der tijd zijn meer partners aangehaakt en bestaat de groep inmiddels uit 10 organisaties. Naast de kwartaalrapportage zijn door de jaren heen ook andere informatiedragers ontworpen en toegepast: persberichten, een dashboard en een woningmarktmodel. Vanaf het eerste kwartaal 2022 hebben we alles mooi weten te integreren in een nieuwe zelfstandige website: Monitor Koopwoningmarkt.

Op naar het tienjarig bestaan van dit initiatief !

Deel dit bericht:

Deel dit bericht:

Laatste berichten

HDN gegevens maken hypotheekmarkt en link met koopwoningmarkt zichtbaar

Hypotheken Data Netwerk (HDN) faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten. Wanneer je te maken hebt met hypotheken en financiële dienstverlening dan kom je HDN vaak tegen. HDN is een vereniging met circa 60 leden (vrijwel alle grote aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten), die zorgt voor veilige en slimme informatie-uitwisseling in de financiële dienstverlening tussen deze leden. Daarvoor heeft HDN een de standaard voor veilige digitale communicatie in de financiële keten ontwikkeld en is ook verantwoordelijk voor het beheer van deze standaard. Om de kwaliteit en eenduidigheid van de standaard te waarborgen worden de leden en gebruikers jaarlijks gecertificeerd.

Wooncongres 2024

Bij de komende, 11e editie van het Wooncongres van Platform31 en TU Delft staat de noodzaak om de aanpak van het enorme woningtekort te versnellen centraal. Ondanks de hooggespannen ambities en mooie plannen, blijft de realisatie achter op het gewenste niveau. De minister in het nieuwe kabinet kan alle hulp gebruiken om de uitvoering te versnellen. Dit Wooncongres wil zorgen voor extra schouders onder de woonopgave. Met elk van de deelnemers zoeken we het antwoord op de vraag: wat kun jij doen om de nieuwe minister en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen?